Spectacole pentru copii și adolescenți, la Teatrul „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” prezintă și în această perioadă săptămână spectacole în limba română și maghiară, pentru copii dar și pentru adolescenți

Sâmbătă, 26 iunie, de la ora 11, este programat spectacolul „Turnuleţul”/„ A tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó. Acțiunea începe cu un grup de păpuşari care vizitează un grup de copii şi aduc păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, actorii şi copiii construiesc împreună turnuleţul, elementul central al povestirii, și fredonează un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” va funcţiona ca paravan, separând spaţiul comun în spaţiul scenic şi spaţiul destinat publicului.

În distribuție – Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs. Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de doi ani.

Duminică, 27 iunie, de la orele 10 și 12.30, va fi prezentat spectacolul „Spiridușul voinic”, în regia Andreei Bolovan. Tema spectacolului se concentrează pe ideea că poți să fii voinic, chiar dacă ești mic. Cei mici se vor identifica cu spiridușul Cic, personajul principal, care parcurge un drum în care înțelege ce înseamnă responsabilitatea, prietenia, curajul și perseverența.

Distribuția este alcătuită din Ion Iurcu, Iulian Lungu și Andreea Bolovan, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația. Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, muzica de Kevin MacLeod, iar pregătirea muzicală de Robert Papp. Attila Nagy asigură sound design-ul, iar Călin Negrea se ocupă de light design. Spectacolul se joacă în limba română. Vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Luni, 28 iunie, de la ora 19, adolescenții sunt așteptați la spectacolul „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec, o tragicomedie absurdă despre conștiință, despre omenie, despre moarte și, în același timp, o critică adusă convențiilor morale în care se complace omul modern.Spectacolul face parte din programul „Nocturne”, cuprinzând momente artistice destinate publicului tânăr și adult, lansat de Teatrul „Puck” cu ani în urmă.

Regia este semnată de Varga Ibolya, scenografia de Radu Lărgeanu, muzica de Venczel Péter. Distribuția este alcătuită din Dana Bonțidean și Adina Ungur, iar Cosmin Cîrlea asigură figurația.

Spectacolul este prezentat în limba română. Vârsta minimă recomandată este de 14 ani.

Expoziția „Muzeul Păpușilor – Prieteni din povești” mai poate fi vizitată până duminică, 27 iunie.

Bilet pentru zilele de sâmbătă și duminică: 40 de lei – adulți, 20 de lei – pensionari, 10 lei – preșcolari, elevi și studenți. Bilet pentru zilele de luni până vineri: 28 de lei – adulți, 14 lei – pensionari, 7 lei – preșcolari, elevi și studenți. Abonamentul cu 6 intrări – 60 de lei. Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacol.

Din cauza pandemiei locurile sunt limitate, iar accesul la spectacole se face doar pe bază de rezervări: pentru spectacolele din week-end, reezervări se fac de luni până vineri, între orele 8-15, la telefon 0731837691 – Lucian Boldor, impresar secția română, 0731837693 – Jakabfi Agnes, impresar secția maghiară. Rezervări se pot face și online, la adresa http://puckpuppettheatre.eventbrite.com. La evenimentele din weekend sunt admiseee maxim 50 de persoane.

Accesul în sală se face cu mască de protecție și după verificarea temperaturii, astfel că este recomandat ca spectatorii să ajungă la spectacol mai devreme cu aprox. 30 de minute.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut