Spectacol folcloric, concert rock și focuri de artificii de Ziua Unirii Principatelor

Aniversarea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale, precum și evenimente cultural artistice. Pentru organizarea evenimentelor din 24 ianuarie, Primăria Cluj-Napoca va aloca din bugetul local suma de suma de 220.000 de lei.

„În fiecare an „Ziua Unirii Principatelor Române” sau „Mica Unire” este marcată la Cluj-Napoca printr-o scrie de manifestări oficiale de tradiție dar și prin acțiuni cultural-artistice, prin care se elogiază realitățile istorice premergătoare evenimentelor de la 24 ianuarie 1859, când Moldova s-a unit cu Țara Românească. Din punct de vedere istoric, Unirea Principatelor Române reprezintă un pas important pentr crearea statului național unitar român la 1 decembrie 1918”, arată Primăria Cluj-Napoca.

În acest an, manifestările dedicate aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române vor avea loc în Piața Unirii și cuprins un spectacol folcloric, urmat de un concert de muzică rock, dar și un spcetacol de artificii.

Conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, bugetul pe capitole, solicitat pentru evenimentul „24 ianuarie 2023 – Ziua Unirii Principatelor Româine” este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariul, transportul, cazarea și masa acestora) 115.000 lei; costurile pentru scenă, led, sonorizare și lumini ajung la suma de 40.000 lei, spectacolul de artificii-60.000 lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut