Spectacol extraordinar „Săptămâna Patimilor”

Corul Madrigal va susţine sâmbătă, 16 aprilie, spectacolul extraordinar „Săptămâna Patimilor”, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca.

„Sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19:00, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu susţine Spectacolul Extraordinar de Paşte „Săptămâna Patimilor”. Spectacolul încheie Turneul naţional de Paşte „Săptămâna Patimilor” al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu şi Cezar Verlan, susţinut în premieră în perioada 13 – 16 aprilie şi primit cu entuziasm de către publicul din Arad (13 aprilie), Timişoara (14 aprilie) şi Alba Iulia (15 aprilie)”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de organizatori.

Potrivit comunicatului, experienţa spectatorilor de la Teatrul Maghiar din Cluj va fi îmbogăţită de intervenţia artistică a tinerilor actori Corneliu şi Pavel Ulici, care vor completa firul narativ al spectacolului cu inserţii ale unor texte sacre din Evanghelii, emblematice pentru Săptămâna Patimilor.

„De asemenea, sute de copii din 4 coruri active în Programul Naţional Cantus Mundi din Cluj se vor alătura Corul Madrigal pe scenă. Conceptul Spectacolului Extraordinar „Săptămâna Patimilor” include, totodată, o scenografie cu decoruri impunătoare şi un design de lumini elaborat special pentru a amplifica dramatismul şi emoţia de pe scenă. (…) Prin intermediul repertoriului special ales de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal, spectatorii sunt invitaţi să participe la o călătorie sonoră care reliefează cu sensibilitate periplul Mântuitorului din zilele premergătoare Învierii”, se mai arată în comunicat.

Corul Madrigal va interpreta atât compoziţii în primă audiţie românească, cât şi unele dintre cele mai iubite lucrări dedicate acestei perioade, precum fragmente alese din „Prohodul Domnului”, Arr. Nicolae Lungu, „Florilegiu bizantin”, structurat de Marin Constantin sau „Credo” din „Missa în do minor” (K427) de Wolfgang Amadeus Mozart.

„De asemenea, Corul Madrigal propune trei interpretări diferite ale rugii universale: „Tatăl nostru” de Anton Pann – în aranjamentul lui Dan Mihai Goia, „Pater noster” de Bernardino Zanetti şi, în primă audiţie, moderna şi surprinzătoarea compoziţie „Baba Yetu” de Christopher Tin, cântată în limba swahili”, se menţionează în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut