Spectacol dedicat Zilei Femeii, la Gherla

În această perioadă în municipiul Gherla au loc mai multe manifestări dedicate Zilei internaţionale a femeii. În şcoli şi în grădiniţe copiii aduc omagiu mamelor şi oferă flori educatoarelor şi profesoarelor. La nivel de oraş a fost organizat spectacolul „Mărţişor”, desfăşurat miercuri după amiază în sala mare a Casei Municipale de Cultură, unde a dominat atmosfera sărbătorească specifică zilei de 8 martie.

Părinţi, bunici şi copii au marcat împreună  această zi importantă în viaţa familiei. În spiritul evenimentului a fost alcătuit şi repertoriul formaţiilor care au evoluat pe scenă. Programul a fost deschis de Fanfara Municipală Gherla, dirijată de Vasile Chiş, care a interpretat melodii de promenadă, prezentând un  purpuriu de cântece instrumentale specifice anotimpului. În premieră a cântat fanfara cu noile instrumente, procurate prin grija Primăriei.

Un moment emoţionant a fost când trei copii instrumentişti ai familiei Gönczi au coborât printre spectatori şi au oferit flori mamei lor, urându-i „La mulţi ani!”, gest aplaudat îndelung de cei aflaţi  în sală. A urmat  concertul de muzică clasică susţinut de tinerii Gönczi Zsolt la trompetă şi Andrei Gabor la chitară.

De pe scenă nu puteau lipsi cei mici. Spectatorii au urmărit cu sufletul la gură evoluţia preşcolarilor din Corul „Vocile Copilăriei”, de la Grădiniţa cu program prelungit „Căsuţa Fermecată”, condus de prof. Delia Socaciu, un grup vocal ce numără 16 copii talentaţi, înfiinţat acum cinci ani şi care mereu, când se prezintă în  faţa publicului, are mare succes. Acest cor are şi premii obţinute la concursuri naţionale.

O culoare aparte au dat-o în cadrul spectacolului de 8  Martie de la Gherla majoretele ansamblului „MCM Girls”, coordonate de Alexandra Chiriac şi Alexandra Blejan. Cele trei grupe – precadete, cadete şi junioare – au numărat nu mai puţin de 52 de tinere. Mai menţionăm evoluţia excelentă a perechii Denis – Alexandra, o surpriză plăcută, inclusă în ultimul moment în programul spectacolului.

Cu  ocazia manifestării de la Gherla, toate fetele care au evoluat pe scenă au primit flori din partea organizatorilor. A fost prezent şi primarul municipiului, Ioan Neselean.

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie