Spectacol de Dragobete la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gherla

Luni la amiază, cocheta sală de clasă de la parterul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Gherla (director, prof. Liliana Pop) a găzduit o activitate educativă pe tema Dragobetelui, tradiţie folclorică păstrată și la Gherla.

Învăţătorul clasei a III-a A, prof. Ioan Rus, a ales pentru marcarea acestui  moment o scenetă  montată de profesoara de limba şi literatură română, Felicia Rus, de la Liceul Teoretic „Petru Maior” din localitate. Despre semnificaţia sărbătorii a vorbit profesorul Ioan Rus, completat cu câteva informaţii de elevul David Kiraly. A urmat prezentarea scenetei de către elevii clasei, jocul micilor artişti fiind aplaudat de părinţii şi bunicii aflaţi în sală. La sfârşit, copiii au dansat pe diverse melodii europene. Învăţătorul clasei a şi subliniat că „pe lângă popularizarea tradiţiilor româneşti, suntem şi pro-europeni!”.

Copiii, cu toții merită felicitări pentru prestaţia lor din cadrul spectacolului organizat cu ocazia Dragobetelui. La Şcoala Gimnazială Nr. 1 funcţionează şi o trupă de teatru în limba franceză, dar periodic au loc şi recitaluri de poezie în limba engleză.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie