Spectacol caritabil la Mintiu Gherlii

Duminică după amiază, sala mare a Căminului  Cultural din Mintiu Gherlii a găzduit a IV-a ediţie a spectacolului caritabil „Sunt român şi iubesc de Dragobete”, o manifestare artistică tradiţională, care şi  în acest an s-a bucurat de mare succes.

Nu e de mirare că mintioanii au luat cu asalt locaţia din imediata vecinătatea clădirii Primăriei,  unde au asistat la un adevărat recital de muzică populară oferit de tânăra şi talentata interpretă din Gherla, Larisa Gurzău (foto), laureata mai multor concursuri şi festivaluri de folclor naţionale. Ea a prezentat un buchet de melodii populare legate de această frumoasă sărbătoare, ce este Dragobetele. Alături de eleva Liceului Teoretic „Petru Maior” au mai urcat pe scenă Corul Bisericii Ortodoxe Mintiu Gherlii (preot paroh Marius Ormenişan), Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului”, condus de Simion Berchi, Grupul „Vestitorii”, al Şcolii Gimnaziale Mintiu Gherlii (director prof. Elisabeta Farcaş) şi elevii liceelor din municipiul Gherla. A fost o adevărată sărbătoare folclorică, de înaltă ţinută artistică, aşa cum ne-am obişnuit în localitatea de lângă municipiul Gherla, unde au fost prezenţi şi mulţi spectatori gherleni, cum se întâmplă de fiecare dată la astfel de manifestări culturale.

Scopul acţiunii umanitare a fost sprijinirea copiilor din Parohia Ortodoxă Mintiu Gherlii, iniţiativa aparţinând preotului paroh Marius Ormenişan, dânsul fiind promotorul şi altor activităţi culturale şi religioase din zonă.

Spectacolul caritabil a fost organizat  de Parohia Ortodoxă Mintiu Gherlii, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii, Cercul metodic al profesorilor de religie Gherla, Ansamblul folcloric „Mugurii Mintiului” şi Primăria comunei Mintiu Gherlii, primarul Dumitru Oltean fiind un mare susţinător al activităţilor culturale şi artistice.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie