Spațiile verzi din Gherla, pregătite pentru iarnă

Iarna bate la uşă, nopţile şi dimineţile sunt tot mai reci, iar ziua temperaturile scad. Edilii municipiului Gherla sunt pregătiţi pentru anotimpul friguros.

Zilele trecute, în Piaţa Libertăţii, în faţa Catedralei Armeneşti, femeile din sectorul sere al SC ADP (fosta RADP) schimbau pământul pe zonele verzi, pregătind solul pentru sezonul rece. Totodată, au curăţat straturile de frunzele uscate şi au fertilizat spaţiul respectiv cu îngrăşăminte. Aceste lucrări de sezon au fost efectuate de grădinarii oraşului şi în parcul mare, unde, la fel, au fost curăţate aleile de frunzele şi crengile uscate.

În această iarnă lacul de agrement din mijlocul parcului nu va mai fi folosit pentru patinaj, în acest sens fiind pus la dispoziţia publicului patinoarul artificial din incinta stadionului. Cu mijloacele auto ale societăţii au fost transportate resturile vegetale  din centrul municipiului şi din parcul mare. De asemenea, au fost puse la punct şi pregătite pentru lunile următoare zonele verzi din cele trei mari cartiere de locuinţe ale urbei.

Tot zilele trecute, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Gherla a toaletat copacii de pe strada Pescarilor, de la marginea localităţii. Acţiunea s-a realizat la solicitarea locuitorilor din zonă, copacii prezentând un pericol iminent pentru siguranţa lor, dar şi a vizitatorilor Cimitirului Central din vecinătate, unde zilnic se perindă mulţi oameni. Prin această măsură au fost asigurate condiţii mai bune atât pentru locatarii străzii Pescarilor (unde locuiesc peste 30 de familii de romi), cât şi pentru cei care trec prin cimitirul din apropiere. Astfel de acţiuni au mai avut loc în parcul mare şi pe marginea străzilor principale.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie