Soția directorului Muzeului de Artă Cluj-Napoca, trecută pe lista angajaților pentru vaccinarea anti COVID

Dacă am făcut o greșeală și dacă am trecut-o și pe soția mea, îmi cer scuze pentru că le-am luat locul altora

Lucian Năstasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului Județean Cluj, a încercat să profite de poziția pe care o deține în arhitectura instituțională clujeană pentru a-și strecura soția în etapa a doua de vaccinare.

Șeful muzeului clujean și-a introdus consoarta pe lista angajaților Consiliului Județean care urmează să fie vaccinați, deși aceasta nu este angajata instituției sau a uneia dintre entitățile subordonate. Lucian Năstase Kovacs a recunoscut că vrut ca și soția sa să fie imunizată în această etapă de vaccinare, precizând că în acest sens a rugat-o pe contabila de la muzeu să fie trecută pe lista cu ceilalți angajați, pentru că are probleme de sănătate.

Guvernul României a adoptat recent o hotărâre de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România prin care a inclus în cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare și personalul din administrația locală. Cum Muzeul de Artă din Cluj-Napoca este subordonat Consiliului Județean Cluj, angajații acestei instituții precum și cei din entitățile subordonate s-au putut programa pentru vaccinare în această etapă.

Lucian Năstase Kovacs a spus că recent a venit pe adresa instituției pe care conduce o notificare prin care se solicita o listă cu angajații care doresc să se vaccineze.

Am întrebat la contabilitate dacă poate să se înscrie și soția, explicând-i despre ce este vorba. Nu m-am folosit de autoritatea de director să spun treceți-o. Am spus, dacă se poate, te rog să o treci pentru că locuiesc cu ea în casă și are probleme de sănătate. Eu nu pot veni cu viruși acasă. Nu este o pomană, nu au venit cadouri internaționale pe care noi să le împărțim preferențial. Este vorba de un vaccin gratuit stabilit de Uniunea Europeană”, a explicat directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Lucian Năstase Kovacs a ținut să-și ceară scuze în mod oficial pentru acest gest, precizând că va lua legătura cu contabila muzeului, pentru ca soția sa cât și el personal să fie radiați de pe lista celor propuși pentru vaccinare.

Dacă mi-ați atras atenția, îmi cer scuze în mod oficial. În clipa aceasta, mă radiez și eu și soția, și cu asta basta. Eu mă șterg personal, și eu și soția din grila de vaccinare, deși consider că, locuind cu un om, aveam dreptul să fiu împreună cu el vaccinat. Nu știu toate detaliile ordonanței. Dacă am făcut o greșeală și dacă am trecut-o și pe soția mea, îmi cer scuze pentru că le-am luat locul altora”, a spus șeful muzeului.

Anna-Maria Năstasă-Kovacs, soția directorului Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, desfășoară activități de traducere și interpretariat, fiind autorizată de Ministerul Justiției. Ea derulează aceste activități ca persoană fizică autorizată.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut