Sorina Pintea, nemulţumită de colaborarea cu Consiliul Judeţean

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea susţine că studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană.

”Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicală de elită care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a spus Sorina Pintea. Ministrul Pintea, a scris, duminică, pe o reţea de socializare că a continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, în Unitatea de Primiri Urgenţe şi Secţia de ortopedie.

„Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulţi pacienţi care aşteptau să fie transportaţi cu ambulanţa în secţiile în care urmau să fie investigaţi. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgenţelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanţă proprie care să asigure transportul pacienţilor care necesită investigaţii în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanţă Cluj poate asigura transportul acestora dintr-o secţie în alta. Din păcate, am vazut că în secţia de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesită intervenţii chirurgicale sunt transferate în alte spitale. De asemenea, imaginea pe care pacienţii o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare şi mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-şi rezolva o problemă medicală”, afirmă Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, Ministerul Sănătăţii finanţează anul acesta achiziţia de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienţii să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiţii de siguranţă.

„Este nevoie de fonduri care să asigure condiţiile desfăşurării actului medical, iar acestea trebuie finanţate de Consiliul Judeţean, proprietarul clădirii în care funcţionează spitalul. Este necesară o mai bună colaborare a autorităţilor locale şi judeţene cu Ministerul Sănătăţii şi am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcţia Spitalului Regional din Cluj. Studiul de fezabilitate şi studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea acestora să fie depusă cererea de finanţare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elită, care va deservi pacienţii din judeţele din regiunea de Nord-Vest a României”, a menţionat ministrul.

Articole din aceeasi categorie