Sorin Ion (Ministerul Educației): Consiliul de administrație al unității de învățământ decide unde vor fi testați elevii

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion a afirmat, vineri, că ordinul comun privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar a fost completat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, specificându-se că este la latitudinea consiliului de administrație al unității de învățământ unde se va face testarea elevilor, informează AGERPRES.

„În aceeași modificare a ordinului comun s-au făcut precizări suplimentare cu privire la testarea elevilor. Au fost foarte multe discuții în spațiul public despre cine aplică aceste teste. Am să vă citez: «Consiliul de administrație al unității de învățământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învățământ sau la domiciliul, sub supravegherea părintelui sau a reprezentantului legal». Așadar, este la opțiunea fiecărei școli în funcție de specificul sau disponibilitatea cadrelor didactice din acea unitate, fără a se impune acest lucru”, a declarat Sorin Ion în cadrul unei conferințe de presă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut