Sorin Cîmpeanu: Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că în toarte școlile din România vor fi asigurate condițiile necesare pentru funcționarea în condiții optime, în perioada sezonului rece, precizând totodată că nu se justifică demersuri privind reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ.

„Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României, pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nici o formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile” – a anunțat ministrul Educației, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit acestuia, proiectul Legii educaţiei „România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia.

„Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României” – a mai precizat ministrul.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut