Sorin Cîmpeanu: Tezele și simulările se vor derula normal în acest an școlar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmă că tezele și simulările se vor derula normal, întrucât se dorește ca noul an școlar să decurgă normal.

„În momentul de față, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la clasa a II-a, a IV-a a VI-a (…) vrem corectarea informatizată și corectarea datelor pe fiecare item, ca să avem o relevanță și să fie un instrument de decizie cu privire la porțiunile din materie în care trebuie intervenit mai puternic. Se vor da simulări, se vor da teze, vrem să se deruleze normal acest an. Din punct de vedere al admiterii la liceu (…) nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesită consultare, trebuie să fie anunțată cu cel puțin un an înainte, deci admiterea la liceu, în vara viitoare, se va da exact după aceleași reguli după care s-a dat și anul acesta”, a precizat Cîmpeanu, la Digi 24, citat de AGERPRES.

Ministrul Educației a subliniat că și examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat și că, un Bacalaureat unitar ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027.

„Un Bacalaureat unitar, bazat pe competențe, ar putea să apară, cel mai devreme în anul 2027, în cazul în care vom avea o lege prin care să agreăm acest lucru și să înceapă în anul 2023, un elev de clasa a IX-a știind cum trebuie să se pregătească pentru un Bacalaureat care va fi diferit abia în anul 2027”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut