Sorin Cîmpeanu: România va avea 4 miliarde euro din PNRR pentru educație

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că România va avea pentru educație 4 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, iar dintre aceștia, peste 3,6 miliarde de euro pentru „România Educată”.

„Avem și o serie de oportunități – finalizarea proiectului de viziune România Educată. Va trebui să începem foarte rapid consultările pentru operaționalizarea măsurilor asupra cărora vom cădea de acord în scurt timp. (…) Apreciez foarte mult că a existat înțelegere să creștem alocarea de la un miliard de euro din total PNRR la ceea ce avem acum, adică de la unu, la patru miliarde de euro, din care 3,6 miliarde vor rămâne sub tutela România Educată”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

Potrivit ministrului Educației, o componentă importantă din această sumă este destinată învățământului superior.

„Va trebui să vedem împreună cum reușim să utilizăm mai eficient aceste resurse care, spre exemplu, trebuie să susțină universitățile în a susține studenții pentru pregătirea în vederea meseriilor emergente”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu în deschiderea Conferinței Naționale „Învățământul superior din România, competitiv în noul Spațiu European al Educației”, organizată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor și sub egida proiectului „România Educată”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut