Sorin Bota: Decontarea testelor COVID – ținută la sertar

Deputatul independent Sorin Bota (foto) acuză actualul legislativ că nu utilizează în folosul românilor fondurile europene pentru gestionarea pandemiei, care permit decontarea de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.) a testelor COVID-19.

”Proiectul meu de lege prin care se urmărește reglementarea decontării de Covid, dacă ar fi adoptat în regim de urgență așa cum am cerut, ar rezolva problema tuturor persoanelor care, în monentul de față, pentru a circula în străinătate, au nevoie de un test COVID, atât pentru ei cât și pentru ceilalți membri ai familiei cu care călătoresc și s-au trezit cu bugetul de vacanță înjumătățit.” spune Sorin Bota.

El afirmă că, dacă proiectul de lege pe care l-a propus ar fi fost adoptat și legea ar fi în vigoare, astăzi toți românii ar putea beneficia de testul gratuit decontat de C.N.A.S., însă acest fapt ”nu se vrea”.

”De ce oare se încăpățânează unii să nu-i ajute pe români? De ce oare avem la dispoziție bani europeni, ce ar putea fi utilizați în decontarea acestor teste prin C.N.A.S. și nu se dorește asta?”, se întreabă, retoric, deputatul.

Din informațiile noastre, în prezent, un test COVID-19, costă undeva între 250 – 300 de lei, în funcție de laboratorul care efectuează analiza.

Articole din aceeasi categorie