Sondaj World Vision: 8,6% dintre elevii de peste 12 ani din rural s-au vaccinat anti-COVID

8,6% dintre elevii peste 12 ani din mediul rural din programele World Vision România s-au vaccinat anti-COVID-19, potrivit unui sondaj al fundației, realizat în august. Restul elevilor au spus că nu s-au imunizat (72,8%) sau nu au dorit să răspundă (18,6%).

Conform elevilor, mai puțin de o treime dintre adulții din mediul rural pe care aceștia îi cunosc s-au vaccinat. 39,5% au răspuns că adulții din jur nu s-au imunizat, iar restul de aproximativ 32% nu au știut să răspundă sau nu au dorit să facă acest lucru.

În ceea ce privește vaccinarea colegilor de clasă, 13,5% dintre elevi spun că aceștia s-au vaccinat, aproximativ 25,7% afirmă că nu, în timp ce 60,8% dintre elevi nu au știut sau nu au dorit să răspundă la întrebare.

Pe de altă parte, 71,4% dintre elevii din mediul rural afirmă că școlile sunt pregătite și foarte pregătite să asigure condițiile igienico-sanitare și celelalte măsuri de siguranță în cazul unui nou val de COVID-19. 32,2% dintre elevi au răspuns că școlile sunt pregătite într-o oarecare măsură pentru un nou val de COVID-19, în timp ce 7,8% dintre elevi cred că instituțiile de învățământ nu sunt pregătite cu măsuri anti-COVID-19.

Principala așteptare pentru acest an școlar a elevilor din mediul rural este ca orele să se desfășoare la școală, 74% dintre elevi afirmând acest lucru. De asemeni, pentru 58,5% dintre elevi, cea mai mare temere referitoare la pandemia de COVID-19 este faptul că au pierdut foarte multă materie și vor recupera cu greu ceea ce nu au învățat la timp.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut