Someșul Mic, depozit de deșeuri pentru unii dintre clujeni

O amplă acțiune de igienizare râului Someșul Mic, zona dintre podul Garibaldi și barajul din cartierul Grigorescu, a fost organizată de personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj, al primăriei clujene și voluntarii Asociației Pescarilor Sportivi în contextul lucrărilor de amenajare a albiei realizate în cadrul proiectului municipalități.

Pentru executarea în siguranță a lucrărilor, a fost necesar ca angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj să scoată șapte din cele 12 stavile ale Podului Garibaldi.

În urma scăderii nivelului apei, foarte multe deșeuri au rămas blocate în albie. Este vorba de seturi de anvelope, piese de biciclete și trotinete electrice, saltele, genți, geamantane, precum și o gamă extinsă modele de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Reprezentanții SGA Cluj susțin că din cauza condițiilor dificile de acces, fiind cantități mari de mâl, în care sunt blocate multe deșeuri, deocamdată, nu este posibil ca acestea să fie eliminate. Societatea care execută lucrările va acționa pentru degajarea sedimentelor și a deșeurilor, în funcție de condițiile din teren.

Ne dorim cu toții ca asemenea imagini să devină istorie. Din păcate, întâlnim în toată țara ape sufocate de #gunoaie. Acțiunile iresponsabile ale semenilor noștri se regăsesc în mediul înconjurător. 𝗥𝗮̂𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘁𝗼𝗺𝗯𝗲𝗿𝗼𝗮𝗻𝗲!”, au transmis reprezentanții Apelor Române.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut