Soluție pentru copii care nu prind loc în creșă la Florești

Primarul, comunei Florești, Bogdan Pivariu a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local care prevede acordarea unui ajutor financiar familiilor al căror copil nu au obținut loc în creșele de stat din localitate. Totodată, proiectul permite plata către bunicii care au grijă de ei sau către alte creșe private acreditate a unei indemnizații.

„Soluția temporară pe care o vom implementa, până la momentul în care vom avea noi creșe, este aceea de a oferi compensații financiare pentru fiecare copil care nu are loc în creșele de stat din Florești. Această compensație se va putea plăti către bunicii care au grijă de ei sau către alte creșe private acreditate”, a anunțat Bogdan Pivariu.

Ajutorul lunar ar fi de 390 de lei, urmând să se acorde lunar pentru fiecare copil de vârstă antepreșcolară.„Acordarea ajutorului financiar se acordă doar pentru copii care nu este înscris în creșă sau grădiniță în sistem public și pentru care solicitantul nu a refuzat un loc în creșă”, se arată în proiectul de hotărâre.

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă municipiul Cluj-Napoca dar și comuna Florești este lipsa de locuri în creșă. În acest an, la Cluj-Napoca, aproape 1000 de elevi au rămas fără un loc în creșă. Deși municipalitatea clujeană a investit în ultimii ani în înființarea de noi locuri în creșe, nu s-a reușit să se rezolve această problemă.

La Florești, primarul Bogdan Pivariu a anunțat la începutul acestui an că a prevăzut în bugetul local 2,1 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate, proiectare și lucrări în vederea construirii unei noi școli, a unei noi grădinițe și a unei noi creșe.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut