Șoferii microbuzelor școlare, instruiți de polițiștii clujeni

Polițiștii rutieri și cei de la prevenirea criminalității au desfășurat miercuri, 4 septembrie, o acțiune de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi.

„Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Cluj au accentuat importanța măsurilor de siguranță pentru prevenirea accidentelor rutiere, respectarea regulilor de circulație de către conducătorii microbuzelor școlare, dar și a respectării de către copii a regulilor de siguranță în timpul transportului.

În cadrul întâlnirii, polițiștii rutieri au verificat documentele conducătorilor auto, dar și pe cele ale microbuzelor școlare. De asemenea, un accent deosebit a fost pus pe respectarea destinației pentru care au fost repartizate aceste vehicule, dar și a numărului de persoane ce sunt transportate, astfel încât să nu fie neconcordanțe între numărul de locuri prevăzute și numărul de persoane transportate efectiv” – informează IPJ Cluj.

Până la începerea anului școlar, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, iar în situația în care vor constata nereguli, le vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență – precizează sursa citată.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie