SNMF: Imunizarea antigripală a copiilor, extrem de importantă în această perioadă

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) atenționează părinții asupra posibilității creșterii numărului infecțiilor respiratorii și cazurilor de gripă în rândul copiilor, în contextul reluării cursurilor în unitățile școlare, și încurajează vaccinarea antigripală a acestora.

Potrivit dr. Dina Mergeani, președinte SNMF, „imunizarea antigripală rămâne chiar și în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări, cu virus gripal și SARS CoV-2, și pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității”. SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților „având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”.

„În contextul în care, cel puțin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinați împotriva COVID-19 și, în același timp, ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri. Prin vaccinarea acestora putem reduce substanțial riscul de îmbolnăvire și de apariție a complicațiilor cauzate de virusul gripal, care pot necesita spitalizare, precum și transmiterea virusurilor în comunitate, care uneori duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ și transmiterea virusului gripal în comunitate”, declară dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, citat într-un comunicat remis presei.

Prin intermediul aceluiași document, SNMF reamintește părinților că au la dispoziție vaccinuri tetravalente cu administrare intramusculară și intranazală, disponibile în farmacii, dar și vaccinuri distribuite prin programul național de vaccinare. De asemeni, părinții sunt sfătuiți să se informeze despre vaccinarea antigripală și despre beneficiile acesteia.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut