Slujbă și concert festiv „Cristos Rege”, la Gherla

Cum ne apropiem de sărbătorile de iarnă, în municipiul Gherla se înmulțesc concertele de muzică clasică organizate în lăcașurile de cult.

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul obișnuitei slujbe din Biserica Romano-Catolică (Franciscană) de pe strada Bobâlna, recent reabilitată, a avut loc un reușit concert coral susținut de corul mixt al studenților de la Universitatea Babeș-Bolyai „Visszhang” (Ecou), dirijat de Molnár Botond. Cei 40 de membri ai cunoscutei formații studențești, în timpul slujbei au cântat împreună cu corul bisericilor romano-catolice și armenești din localitate,  condus de Molnár Árpád, interpretând în comun piesele „Missa Jubilata”, de Adorka Peter și „Ave Verum”, de Karl Jenkins. După slujba oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila a urmat concertul corului „Visszhang”. Oaspeții clujeni au interpretat 6 piese de  muzică clasică ale compozitorilor Orbán György, Bogáti-Bokor Ákos, Ola Gjeilo, Magyarovári Viktor și Jake Runestand. A acompaniat la orgă Lokodi Lehel.

A fost o reprezentație de mare succes, la sfârșit asistența prezentă în număr mare în biserică aplaudând frenetic și îndelung arta interpretativă a corului, aflată deja a patra oară în frumosul lăcaș de cult gherlean. Remarcăm și evoluția excepțională a corului local dirijat de Molnár Árpád, format din credincioșii bisericilor romano-catolice și armenești. Corul „Visszhang” din Cluj-Napoca își desfășoară activitatea artistică de 45 de ani, perioadă în care a repurtat succese deosebite în țară și în străinătate.

La 10 decembrie 2022, tot la Biserica Romano-Catolică din Gherla va avea loc un concert de orgă dedicat Crăciunului.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut