Slavia Praga – CFR Cluj | Dan Petrescu: ”Trebuie să prindem o zi fantastică”

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că Slavia Praga, adversara din Grupa G a Conference League, practică un „fotbal total”, iar formaţia sa trebuie să prindă o zi fantastică pentru a obţine un rezultat pozitiv.

„Slavia are o echipă foarte bună, cea mai bună din grupă. În ultimii trei ani a ajuns în grupele Champions League, în sferturile de finală în Europa League, iar în sezonul trecut în sferturile Conference League. În meciurile de acasă disputate până acum a marcat 40 de goluri şi a primit 3. Slavia practică un fotbal total, e singura echipă din Europa în ultimii 5 ani care aduce 7-8 jucători în careul advers. Trebuie să prindem o zi fantastică toţi ca să scoatem un rezultat pozitiv”, a afirmat Petrescu.

„Noi suntem conştienţi de valoarea adversarului. Antrenorul lor e de aproape cinci ani la echipă, îmi aduce aminte de antrenorul meu din Italia, Zdenek Zeman, tot din Cehia, care avea acelaşi stil de joc. E o echipă care face presing, care atacă, de aceea noi trebuie să facem un meci perfect şi în faza de apărare, şi în atac, pentru a scoate un rezultat pozitiv. Repet, când dai 40 de goluri în 9 meciuri acasă înseamnă forţă. Nu ştiu cine mai bate cu 6-0 sau 7-0 acum în Europa. Asta e realitatea, e statistica, nu inventez eu. Şi sunt conştient că va fi foarte, foarte greu”, a adăugat el.

Petrescu a subliniat faptul că se confruntă cu probleme de lot înaintea partidei de la Praga: „Chiar dacă avem probleme de lot, vom încerca să obţinem un rezultat pozitiv. Avem alţi fundaşi care pot juca în locul lui Burcă, dar faţă de echipa cu care am început în pauza din vară acum lipsesc 7-8 jucători. Şi nu e uşor să faci o echipă din mers”.

Fotbalistul formaţiei CFR Cluj, Mario Camora, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă că el şi colegii săi trebuie să se concentreze pentru a nu primi gol joi seara.

„Va fi un meci foarte, foarte greu împotriva celei mai bune echipe din grupă. Slavia are un antrenor foarte bun care lucrează mereu pe atac, de multe ori rămân în spate doar fundaşii centrali, ceea ce e greu să vezi la altă echipă. Trebuie să fim concentraţi să nu primim gol. Ei au jucători de calitate în toate compartimentele”, a spus el.

Camora susţine că meciul nu reprezintă o revanşă în faţa echipei Slavia Praga după eliminarea din play-off-ul Champions League din 2019. „Nu considerăm că aceasta este o revanşă după dubla cu Slavia (n.r. – din 2019, din play-off-ul Ligii Campionilor), atunci era o competiţie diferită. Adevărul este că atunci ei au meritat calificarea în grupele Champions League. Dar nu ne gândim la revanşă, vrem doar să ne facem jocul nostru şi să obţinem un rezultat pozitiv”, a explicat fundaşul.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, joi, de la ora 22:00, pe Eden Arena din Praga, formaţia Slavia Praga, într-o partidă contând pentru Grupa G a Conference League.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut