Skatepark-ul Rozelor va fi modernizat

Cluj-Napoca ar putea avea cel mai modern skate-park din ţară. Consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind reabilitarea și extinderea Skatepark-ului Rozelor.

Valoarea totală a investiţiei (cu TVA) este de  3.609.728,16 lei, iar durata de realizarea a acesteia este de 15 luni.

Skateparkul Rozelor este amplasat în incinta Parcului de agrement Rozelor, pe strada Plopilor pe o suprafaţă de teren de 3100 mp, din care 1050.00 mp este suprafaţa skatepark-ului existent, în timp ce 1007.50 mp reprezintă extinderea lui.

Potrivit municipalităţii, Parcul Rozelor este un parc cu arbori îmbătrâniţi, mobilier urban vechi,  rampe de skatebord pentru copii şi bănci  deteriorate care nu mai au nicio estetică urbană. Investiţia are ca scop principal redarea parcului Rozelor tineretului practicant de sporturi extreme a unui skatepark modern cu acces rapid din centrul oraşului. Prin amenajrea şi extinderea sa, se propune să se câştige un spaţiu adecvat adaptat la cerinţele de competiţie olimpică, dat fiind faptul că începând cu anul 2020, acest sport este introdus în competiţiile olimpice internaţionale.

Concret, pentru extinderea şi reabilitarea parcului, se propune eliminarea vegetaţiei distruse; gazonarea şi plantarea de noi specii de plante perene; reabilitarea skatepark-ului existent; extinderea acestuia; realizarea unor zone de şedere, amplasarea unui grup social automat; realizarea unui sistem de iluminat inteligent şi instalarea unor cişmele prevăzute cu robineţi.

Skateparkul Rozelor a fost construit în anul 2012, fiind primul din România gândit de practicanţii de sporturi urbane. Între timp însă, numărul lor a crescut, fiind necesară extinderea lui.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie