Situaţia unei şcoli din Gherla, tot incertă

Una din cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă comunitatea municipiului Gherla (și care, de câţiva ani, se tot discută) este situaţia clădirii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, a cărui proprietar este Biserica Greco-Catolică. Cu banii care s-au cheltuit până în prezent pentru plata chiriei se putea construi o şcoală nouă. Chiar de aceea Primăria încearcă să încheie o înţelegere cu Biserica Greco-Catolică.

În cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Gherla s-a hotărât încheierea unui parteneriat între municipalitate, Episcopia Greco-Catolică şi Liceul Teoretic „Ana Ipătescu”, care să rezolve problema lucrărilor de întreţinere a unităţii de învăţământ de pe strada 1 Decembrie 1918. Şcoala respectivă este chiriaş, iar de când se găseşte în această situaţie, lucrări de întreţinere de amploare nu s-au făcut. Nici  de centrală termică nu dispune liceul, sălile de clasă fiind încălzite cu sobe de teracotă. Sunt 6 clase dezafectate, în care nu se ţin ore. Este nevoie urgentă de o reabilitare totală, iar bani nu prea există. Dacă nu se iau măsuri imediate, clădirea este în pericol. Toamna trecută s-a organizat şi o dezbatere publică pe această temă, dar măsurile întârzie să  apară.

Toţi cei prezenţi la şedinţa Consiliului Local Gherla au fost de acord cu realizarea parteneriatului, dar concret nu s-a hotărât nimic. Urmează ca, „în viitor”, să fie rediscutată problema. Până una, alta, anii trec, dar nelămuririle în acest caz, rămân.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie