Șir de sateliți Starlink, vizibil vineri seara

Un șir de sateliți Starlink va putea fi văzut cu ochiul liber, vineri, între orele 22:58 – 23:06, transmite Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu.

„În seara de vineri, 4 iunie, se poate vedea cu ochiul liber un șirag de sateliți Starlink. Sateliții încep să se vadă de la ora 22:58, înspre nord-vest, și dispar în umbra Pământului la 23:06, înspre est, când încă sunt sus pe cer. Dacă priviți înspre nord, sateliții vor apărea din stânga. Cer senin!”, au scris reprezentanții muzeului, pe Facebook, citați de AGERPRES.

În 16 mai, Compania SpaceX a lansat din Florida (SUA) racheta reciclabilă Falcon 9 cu un nou lot de 52 de sateliți pentru rețeaua sa de internet Starlink.

Obiectivul companiei lui Elon Musk este de a plasa 1.584 de sateliți din programul Starlink pe orbita terestră, la aproximativ 549 de kilometri distanță de Terra, o distanță mai mică decât cea obișnuită pentru dispozitivele comerciale.

Constelația Starlink are drept scop furnizarea de internet de mare viteză pe Terra, sateliții fiind plasați la o altitudine relativ joasă pentru a oferi un timp de răspuns rapid.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut