Sindicaliștii români cer sprijin pentru ucrainieni

Agresiunea armată asupra Ucrainei este condamnată și de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA, care face un apel către politicienii şi guvernanții din România să promoveze, prin toate mijloacele, încetarea focului și reluarea negocierilor de soluționare a conflictului, în interesul oamenilor.

Ne exprimăm solidaritatea cu toate sindicatele din regiune, cu cetăţenii ucrainieni şi sprijinim orice acțiuni de promovare a păcii și de ameliorare a consecințelor umanitare, sociale și economice ale conflictului militar din țara vecină. Încurajăm sindicatele şi membrii noştri să susţină iniţiativele pentru a oferi ajutor şi asistenţă tuturor celor afectați de război. Numai pacea și securitatea pot crea condițiile pentru o redresare economică durabilă, asigurând în același timp un nivel eficient de justiție socială și protecție socială pentru lucrătorii și familiile acestora. Solicităm Guvernului să facă toate demersurile necesare pentru a oferi asistenţă umanitară celor afectați de război.” afirmă Cartel ALFA.

Sindicaliștii apreciază că acest conflict ”afectează în primul rând oamenii obișnuiți, perturbându-le zilnic viața și crescând incertitudinea pentru viitorul lor”, dar și ”destabilizează întreaga regiune, adăugând dificultăți economice și sociale, într-un context marcat de semnele unei crize economice de proporţii”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut