Sindicaliștii din Învățământ se tem că nu primesc salariile la timp

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită Ministerului Educaţiei să explice de ce nici până la ora actuală kit-ul de actualizare a programului de calcul al salariilor Edusal nu a fost trimis în teritoriu.

„Este inadmisibil ca până astăzi, 8 februarie, unităţilor de învăţământ să nu li se livreze programul de salarizare. Din informaţiile primite, secretarele şi contabilele spun că este puţin probabil să reuşească să facă toate calculele pentru ca salariile să fie plătite la timp, pe 14 februarie, aşa cum prevede legea. Aceasta deoarece, aproape de fiecare dată, prima versiune transmisă avea erori. Nu ne interesează că Ministerul Educaţiei a fost în negocieri pentru prelungirea contractului cu firma care livrează programul, ne interesează doar ca angajaţii din sistem să-şi ia salariile la timp. Cei mai mulţi dintre salariaţi au împrumuturi, facturi de plată şi alte cheltuieli, iar această întârziere le creează probleme în relaţia cu terţii”, se menţionează într-un comunicat al celor două federaţii sindicale.
Sindicaliştii cer Ministerului Educaţiei să publice contractul pentru programul de salarizare şi să precizeze cât a plătit în ultimii 10 ani firmei care a realizat şi asigură mentenanţa Edusal, șiu cer ”ca persoanele care se fac responsabile pentru această întârziere să fie trase la răspundere”. De asemenea, ei precizează că nu este prima dată când modificările aduse aplicaţiei EDUSAL sunt trimise cu întârziere sau cu erori de calcul, astfel că persoanele care se ocupă de plata salariilor sunt obligate să stea peste program sau să lucreze de acasă, în timpul liber, fără ca orele suplimentare sa le fie plătite.

Cele două Federaţii consideră că este necesar ca Ministerul Educaţiei să dezvolte propriul soft de calculul şi plată a salariilor, pentru ca astfel de întârzieri să fie evitate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut