Sindicaliştii aeroportului clujean, din nou în stradă

Aproximativ 250 de sindicalişti şi angajaţi ai Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca au protestat marţi după masă, în Piaţa Unirii, după ce nu le-au fost soluţionate revendicările. Ei sunt nemulţumiţi în primul rând de faptul că bugetul instituţiei este în continuare neaprobat, fiind blocate astfel o serie de acţiuni.

Manifestanţii au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje precum “Stop presiunilor!”, “Împreună dezvoltăm aeroportul”, “Stop abuzului asupra aeroportului!” sau “Domnule prefect, aplicaţi legea!”.

“Am început aceste mişcări în luna martie, când am solicitat aprobarea bugetului, am solicitat locuri de parcare, adică ne-am cerut drepturile. Nici atunci, nici acum nu s-a rezolvat absolut nimic din ce am cerut. De aceea, continuăm să manifestăm. Din păcate, Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional nici în 24 aprilie, nici în data de 13 mai nu a vrut să ne primească şi să aibă o discuţie cu noi, un dialog, iar bugetul este tot neaprobat. Cred că suntem singura instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Cluj care nu are buget. În aprilie, înainte de şedinţa CA, eram într-o negociere a contractului colectiv de muncă, respectiv pentru mărirea salariilor şi acordarea tichetelor de vacanţă. Nu am put finaliza negocierile, pentru că în 24 aprilie nu s-a votat bugetul aeroportului, prin urmare au fost sistate. Noi am declanşat un conflict colectiv de muncă pe 25 aprilie, suntem încă în negocieri. Nu ştim încă dacă bugetul va fi aprobat. Asta este cea mai mare durere a noastră pentru că de acest buget depind atât salariile noastre, cât şi investiţiile. (…) Deci totul se învârte în jurul bugetului”, a declarat Anamaria Creţu, preşedinte al Sindicatului Independent al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”.

Acţiunile sindicaliştilor vor continua miercuri, cu un nou protest în Piaţa Unirii şi săptămâna viitoare, de luni până joi, când vor picheta Prefectura.

Vă reamintim că reprezentanţii aeroportului clujean au protestat şi săptămâna trecută, când au cerut sprijinul prefectului judeţului Cluj în declanşarea unei acţiuni care să ducă la anularea deciziei de numire a trei membri în Consiliului de Administraţie al aeroportului, care, spun ei nu sunt specialişti şi au fost numiţi pe alte criterii decât cele cerute de lege.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie