Simularea Bacalaureatului, la final

Simularea probelor scrise pentru examenul de Bacalaureat 2021 (22 – 25 martie) s-a desfășurat „în condiții de siguranță” pentru elevii care au participat la probe, dar, din păcate, mulți elevi nu s-au putut prezenta la aceste probe.

Conform datelor la nivel național, furnizate de Ministerul Educației, la prima probă a simulării (22 martie, Limba și literatura română) au fost prezenți 112.153 de elevi. Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori (aproximativ 5% din numărul total de unități). Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați cinci candidați.

La proba scrisă la disciplina obligatorie a profilului (Matematică, respectiv Istorie), de marți, 23 martie, au participat 108.913 elevi. Nu au putut participa elevii din 88 de unități de învățământ liceal. Patru candidați au fost eliminați. Cea mai mare rată de prezență (94%) s-a înregistrat în județul Harghita, iar județele cu cea mai scăzută rată de participare au fost Brașov, Ilfov și Timiș, județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea.

Miercuri, 24 martie, la proba scrisă la alegere a profilului și specializării au participat 106.082 de elevi. Nu au putut fi prezenți elevii din 88 de unități de învățământ liceal. Au fost eliminați din examen șase candidați. O rată de prezență semnificativă (94%) s-a înregistrat în județul Harghita. Județele cu procente scăzute de participare au fost Brașov (20%), Timiș (20%) și Ilfov (22%), județe în care se află 72 din cele 88 de licee în care nu s-a putut organiza simularea

La ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, desfășurată joi, 25 martie, au participat 5.613 elevi din 18 județe (84% din numărul total de elevi înscriși pentru această probă). Cea mai ridicată prezență (peste 95%) s-a înregistrat în județele Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj și Mureș. O rată de participare scăzută s-a consemnat în județele Brașov și Timiș, județe în care majoritatea liceelor în care se putea organiza această probă sunt în localități intrate în carantină.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut