Simone Tempestini, locul 11 în Raliul Portugaliei

Campionul naţional absolut al României la raliuri, Simone Tempestini, a încheiat pe locul 11 în prima etapă a Europeanului din 2023, după ce înaintea ultimei probe se afla în puncte şi era aproape de locul 7.

Pe 4 la finalul sezonului trecut al competiţiei continentale, clujeanul e considerat unul dintre favoriţii pentru a încheia pe podiumul din acest an. Alături de copilotul Sergiu Itu pe un model Skoda Fabia Rally2, Tempestini a avut un ritm excelent, mai ales în a treia zi, când a încheiat constant probele pe primele poziţii. Ghinionul a venit chiar pe ultimii kilometri din Fafe, atunci când era pe 8 şi spera la o clasare în Top 7. A lovit un bolovan, care a provocat o pană, aceasta încetinând echipajul românesc. În cele din urmă, Tempestini şi Itu s-au clasat pe 11.

“Ştiam că va fi un raliu complicat, la start au fost 14 campioni naţionali şi internaţionali, dar cred că puteam fi mai sus dacă nu făceam mici greşeli în a doua zi, iar pe ultima probă nu aveam pană. Noi rămânem motivaţi să mergem mai departe cu evoluţii din ce în ce mai bune”, a spus Tempestini.

Următoarele două runde pentru echipajul românesc vor avea loc în luna mai, în Spania şi Polonia.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut