Simona Halep s-a oprit în „optimi” la Australian Open. Sorana Cîrstea este ultima speranță

Deși ar fi avut o oportunitatea foarte bună de a ajunge chiar în finală, datorită unui culoar favorabil, Simona Halep nu a profitat și s-a oprit în faza „optimilor” de finală, deși a pornit favorită în disputa cu franțuzoaica Alize Cornet, cu toate că în precedentele patru confruntări dintre cele două, românca a bifat un singur succes, în 2013, la Sofia. La 32 de ani, Cornet a etalat un joc foarte solid, reușind, exceptând setul al doilea, pe care l-a pierdut deși a condus cu 3-1, să gestioneze mult mai inspirat momentele dificile. De partea cealală a fileului, Simona Halep a alternat momentele bune cu cele mai puțin bune. Cornet s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-4. Ultima speranță a României este Sorana Cîrstea, care joacă în această dimineață cu Iga Swiatek pentru un loc în „careul de ași” la primul Grand-Slam al sezonului.

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 14, a suferit prima sa înfrângere din acest an, la capătul celui mai solicitant meci, care a durat două ore şi 33 de minute, în condiţii dificile, la o temperatură de 32 grade Celsius. Simona Halep a încheiat o serie de opt victorii consecutive, care i-a adus, între altele al 23-lea titlu din carieră, la Melbourne Summer Set 1. Cornet (32 ani, 61 WTA) a început meciul mai bine şi a condus cu 3-1, Halep a revenit şi a egalat, 3-3, însă franţuzoaica s-a impus cu 6-4 într-un prim set în care şi-a pierdut serviciul de trei ori. Deşi Halep a început actul secund cu break, Cornet a continuat să fie agresivă şi a preluat controlul, desprinzându-se la 3-1. Halep a revenit şi a avut o serie remarcabilă de cinci ghemuri, dintre care ultimele trei la zero, câştigând cu 6-3 şi restabilind egalitatea la seturi. În decisiv s-a mers cap la cap până la 3-3, Halep ratând prima oportunitate de break din acest act, după care Cornet a fructificat prima sa şansă, în ghemul următor, iar acest lucru a făcut diferenţa. Halep salvat două mingi de meci la 3-5, dar s-a înclinat în cele din urmă cu 4-6.
Pentru Cornet, care a trecut anterior de spaniola Garbine Muguruza, este prima sa calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. Halep s-a ales cu un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

 

 

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut