Simona Halep, în „optimi” la Roland-Garros

Cap de serie numărul 1 la turneul din Hexagon, Simona Halep s-a calificat, vineri, în faza „optimilor” de finală după ce a dispus de americanca Amanda Anisimova, în fața căreia a cedat doar un singur game.

La capătul unui joc aproape perfect, Simona s-a impus cu 6-0, 6-1 și își continuă aventura spre câștigarea competiției. Simona a petrecut pe teren doar 56 de minute, a servit trei ași, a avut un procentaj de 74% la serviciu, dar, în mod paradoxal, a avut mai puțin lovituri câștigătoare decât învinsa, scorul fiind 15-18. Nu e mai puțin adevărat că reprezentanta noastră a făcut doar 7 erori neforțate, față de cele 32 ale americancei.

A fost al doilea meci dintre cele două în circuitul WTA, iar coincidența face că și prima confruntare a avut loc tot pe zgura de la Roland-Garros, însă câștigt de cauză a avut Anisimova, care s-a impus în două seturi. În următorul meci, programat duminică, Simona Halep o va înfrunta pe Iga Swiatek din Polonia, jucătoare aflată pe locul 53 în ierarhia mondială.

Cele două s-au mai aflat față în față o singură dată, anul trecut, tot la Roland-Garros, iar Simona s-a imus în două seturi.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut