Simeze naționale | Muzeul de Artă Cluj-Napoca, prezent la Art Safari cu 2 opere valoroase

Art Safari, cel mai important eveniment cultural din România, găzduiește în inima Capitalei, cea mai mare expoziție organizată vreodată în țară, dedicată pictorului român Ștefan Popescu (1872-1948). Acesta a trăit mult timp în Franța, fiind unul dintre cei mai activi și implicați pictori ai secolului XX, făcând parte din generația de aur a picturii românești.

A călătorit în toate colțurile Europei și în Orientul apropiat și a transpus culoarea locală a destinațiilor sale de vacanță pe pânze. A fost prieten și apropiat cu cele mai importante personalități ale lumii, printre care Constantin Brâncuși, celebrul sculptor român stabilit la Paris.

Expoziția, curatoriată de Elena Olariu și găzduită la Art Safari până în data de 11 decembrie a.c., este cea mai mare retrospectivă dedicată lui Ștefan Popescu, la 150 de ani de la moartea artistului.

Colecționari privați, dar și cele mai semnificative muzee din țară au împrumutat lucrări de artă din colecțiile lor, care vor putea fi astfel admirate de publicul larg.

Un peisaj din Reșița și un peisaj din Maroc, de la Cluj-Napoca în inima Capitalei

Muzeul de Artă Cluj-Napoca a împrumutat Art Safari tabloul „Reșița”, pictat de Ștefan Popescu în 1927. Este singurul peisaj industrial expus în cadrul Art Safari. Alături de această lucrare, muzeul clujean a mai împrumutat și lucrarea „Marrakesh”, pentru a face parte din expoziția dedicată artistului Ștefan Popescu.

Pavilionul de artă Art Safari poate fi vizitat pe strada Lipscani 18-20, de joi până duminică, de la 12:00 la 21:00. În fiecare seară de vineri și sâmbătă, între 22:00 și 1:00, au loc Night Tours  – vizite ghidate nocturne în expoziții, acompaniate de muzică live. Tot la Art Safari poate fi văzută și cea mai valoroasă expoziție de artă de pe teritoriul țării noastre, adusă de la faimosul muzeu din Londra – Victoria and Albert.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut