Simeze clujene | Nicu Butiseacă expune la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej organizează vernisajul expoziției de pictură semnată Nicu Butiseacă. Vernisajul va avea loc vineri, 28 octombrie, de la ora 17:00, în sala de expoziții a muzeului.

Nicu Butiseacă

S-a născut la data de 12 ianuarie 1951 în comuna Vișani, jud. Brăila și a urmat studiile Școlii Populare de Artă din Brașov, între anii 1979-1982. Ulterior, în perioada 1970-1975, a studiat la Universitatea Transilvania, Facultatea TCM-MU.

Activitatea expozițională: participare la expoziții cu clasa de pictură, semestriale și anuale, la expoziții de grup în cadrul AAPA-Brașov (1982-2000), expozitii colective în tabere de pictură (1989 – Plaiul Foii-Zărnești, 2000-2001-Eforie Sud). A organizat o expoziție personală în anul 1997 la AAPA Brașov și o a doua în aer liber în cadrul Complexului Balnear Toroc – Dej (2021). Lucrări de pictură unicat semnate de către Nicu Butiseacă se află în colecții particulare din România, Franța, Germania, SUA și Anglia.

„Iubesc foarte mult peisajele din toate anotimpurile cu pâlcuri de arbuști și pomi, dealurile pline cu fânețe în diverse culori, singurătatea și arabescul copacului, natura statică cu flori și fructe; simt că trăiesc alături de ele! Orașul Dej mi-a oferit, prin împrejurimile sale, momente de satisfacție și bucurie de aceea prin lucrările prezentate în expoziție doresc să ofer iubitorilor de artă momente de încântare, bucurie și liniște sufletească”, mărturisește Nicu Butiseacă.

Expoziția va rămâne deschisă în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie și poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut