Simeze clujene |„LUMINI ȘI UMBRE DIN ADÂNCURI”

Expoziția de pictură „LUMINI ȘI UMBRE DIN ADÂNCURI” semnată Elisabeta VERESS poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca în perioada 31 martie – 10 aprilie 2022.

Vernisajul expoziției, programat pentru data de 31 martie, de la orele 18:00, va fi urmat de lansarea albumului de artă „Elisabeta Art. Un deceniu de culoare, creație și pasiune pentru frumos la Cavnic”.

Povestea centrului de creație ˝Elisabeta Art˝ începe în anul 2006, odată cu recomandarea din partea artiștilor din cadrul Cercului de creație „Benczúr Gyula” din Nyíregyháza care, în periplul lor prin zona Maramureșului, au ales să se cazeze la Pensiunea ˶Elisabeta˝ din centrul orașului Cavnic, aparținând soților Elisabeta și Tiberiu Veress. Încântați de peisajele deosebite și de ospitalitatea gazdelor, artiștii au dus vestea mai departe, astfel că pensiunea s-a transformat, cu timpul, într-o adevărată „Casă a artelor plastice”. Ulterior, Elisabeta Veress s-a apropiat ea însăși de pictură.

Începând cu anul 2007, Elisabeta Veress a urmat cursurile Facultății de Arte Plastice și Decorative din cadrul Universității de Nord din Baia Mare. Ulterior, aceasta a devenit membră a Asociației Artiștilor Plastici din Satu Mare, participând cu lucrări la peste 70 de expoziții personale și colective până la acest moment.

˝Lumini și umbre din adâncuri˝ reunește lucrări inspirate din viața reală și cea spirituală, abordând teme clasice precum: florile, peisajul rural și urban, viața minerilor, dar și o temă personală, cea a porților care se deschid spre univers. Tehnicile folosite variază, pornind de la ulei și acrilic pe pânză, până la tehnici mixte, generatoare de efecte vizuale deosebite.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut