Simeze clujene | Hibrid

Artista Elemér Könczey revine după o lungă pauză cu o expoziție individuală de artă plastică. Și-a intitulat pe bună dreptate expoziția Hibrid, sugerând astfel faptul că multe calități diferite se întâlnesc în lucrările create în ultimii ani.

Lucrările, create mai ales în anii pandemiei, sunt foarte diverse atât din punct de vedere stilistic, cât și tematic. Cu toate acestea, lucrările care prezintă referințe pop culturale, politice și istorice au încă în comun tonul provocator, critic, obișnuit al lui Könczey, formularea izbitoare deja cunoscută din caricaturi, cu diferența esențială că actuala expoziție nu este bazată pe gaguri de zi cu zi, ci articulează ceva mai universal. Ea ridică evenimentele politico-istorice, precum și gesturile noastre cotidiene și pozele din ce în ce mai goale pentru interfețele social media, într-un context mai larg, într-o dimensiune aproape mitică. După cum sugerează titlul uneia dintre lucrări, abordarea analitică a lui Elemér Könczey este definită simultan de fenomenul „inside and outside the box”, întrucât aceeași dualitate și o perspectivă mai largă au dat naștere lucrărilor expuse.

Vernisajul a avut loc în data de 13 august, prilej cu care au luat cuvântul Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă, scriitorul Szantai Janos, curatorul Zakarias Agota și artistul expozant Elemér Könczey. Expoziția Hibrid rămâne deschisă până în data de 9 septembrie a.c.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut