Simeze clujene | Focus: arta emailului

La doar câteva zile de la vernisajul expoziției  „Contrapunct”, o expoziție, reamintim cititorilor noștri, accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de vedere, Muzeul de Artă Cluj-Napoca a inaugurat un nou proiect artistic, de această dată fiind vorba de lucrările realizate în tehnica emailului de către artistul Elekes Gyula.

Evenimentul expozițional Singing about freedom este organizat în colaborare cu Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita.

Elekes Gyula

Elekes Gyula este originar din Odorheiul Secuiesc. A urmat cursurile secției de artă (grafică) la Liceul Pedagogic din Târgu Mureș (1975 – 1979), iar ulterior s-a îndreptat spre Budapesta, unde a absolvit studiile universitare, specializarea pedagogie și management cultural (2015). A activat ca profesor de desen, apoi ca designer la o fabrică din Odorheiul Secuiesc. Din anul 2002 a fost, timp de două decenii, director al Casei de Cultură din Odorhei.

Elekes Gyula și-a manifestat dorința de a se perfecționa în arta emailului, pe care a descoperit-o încă din perioada anilor de liceu. A participat la numeroase workshop-uri, simpozioane și expoziții de artă plastică, atât în țară (Târgu Mureș, Oradea, București, Miercurea Ciuc, Odorhei, Cluj-Napoca ș.a.), cât și în străinătate: Ungaria, Spania, Germania, Rusia, Suedia, Elveția, Franța, Danemarca.

Ulterior inaugurării, expoziţia Singing about freedom poate fi vizitată până în data de 4 decembrie, de miercuri până duminică inclusiv, între orele 10:00-17:00, în sălile de expoziții temporare (parter) ale Muzeului de Artă, anunță organizatorii.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut