Simeze clujene | „Alice in Wonderland I” la Galeria de Artă Făclia

*vernisaj – joi, 5 mai, ora 15.00*

Galeria de Artă Făclia va fi gazda unui nou eveniment cultural din seria Arte Vizuale! Mirela Viziteu-Ungureanu, cunoscut artist plastic clujean, revine cu o nouă expoziție. „Alice in Wonderland I” va fi vernisată joi, 5 mai, de la ora 15.00, la sediul redacției Făclia, de pe strada Clinicilor 33. Curatori invitați – prof.univ.dr. Dorel Găină, jurnalistul de cultură Demostene Șofron.

Un proiect nou în cariera personală, manifestarea artistică ne aduce în atenție, ca iubitori de frumos și culoare, numeroase tablouri (ulei pe pânză), de dimensiuni variate, în care elementele reprezentate se învârt în jurul temei binecunoscute a lui Alice în Țara Minunilor, inspirate, desigur, de romanul cu același nume al lui Lewis Carroll, apărut inițial în 1865. Ne întâlnim cu fetița protagonistă, câinele, prieten fidel, feline care mai de care mai plastic conturate, în diverse ipostaze. Nu lipsesc nici iepurele, peștele sau fluturii viu colorați, printr-o sensibilitate aparte a ochiului artistului vizual. Și, desigur, obiecte fabuloase cum ar fi jobenul magic. Totul într-un decor autentic, în plină înflorire a naturii întoarse la viață.

Mirela Ungureanu nu se oprește aici și dinamizează întreaga expoziție, în așa-numitul „mix-mediu”, un adevărat univers al copilăriei fără sfârșit. Prin urmare, descoperim, intercalate ingenios printre simeze, obiecte de design vestimentar – tricouri cu imprimeuri de basm, rochii sau accesorii pentru tinere domnișoare, dar și jucării, păpușa universală, să o numim așa.

Mirela Ungureanu este la a patra panotare a unei expoziții la Galeria de Artă Făclia, după ce în iunie 2019 ne-a încântat cu „Privirile Evei”, expoziție de pictură și grafică, în septembrie același an, cu „DOIDETREI”, artă vizuală (biexpoziție cu Dorel Găină), iar în decembrie 2019 a revenit, cu prilejul expoziției colective de Icoane bizantine, artă religioasă și restaurare patrimoniu. Lucrările Mirelei au fost prezentate atât în cadrul expozițiilor personale din țară și din afară (Cluj, Hunedoara, București, Irlanda), cât și cu ocazia expozițiilor de grup, nu puține la număr (!), din 2013 încoace.

Un artist extrem de talentat, Mirela Viziteu-Ungureanu este absolventă a Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, specializarea Pictură, Doctor în Arte Vizuale și membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Este, în același timp, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă a UBB, specializarea Patrimoniu cultural.

Itinerariu emoționant prin copilărie si fantezie, expoziția Alice in Wonderland I poate fi vizitată în perioada 5 mai –  25 mai.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut