Simeze clujene

Etern feminin. Pictura Mariei-Laura Şonfălean

Galeria “Paul Sima”

Pentru mulţi, eternul feminin este o formulă perimată. Că nu este deloc dar deloc perimată ne-o dovedesc expoziţiile dedicate eternului feminin, multe dintre ele de o eleganţă aparte. Aşa cum este şi recent vernisata personală a tinerei Maria-Laura Şonfălean, doctorand al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Lucrările expoziţiei mă duc cu gândul la Obsesia obstacolului, 2019, Expo Maraton la Casa Matei, în care femeia ocupa locul central. Şi atunci şi acum, intimitatea este punctul de pornire, intimitatea consumată în scene şi cadre domestice, în atitudini dintre cele mai diverse, relaxate, joviale, liniştite. Nu lipseşte misterul, nici nu avea cum, dee aici şi nevoia de oprire în faţa fiecărei lucrări în parte, “citirea” stării şi a atitudinii, dorinţa de a cunoaşte povestea, interesantă fără doar şi poate. Şi povestea este spusă în tonuri deschise, generatoare de reverii, emoţii, dorinţa de a cunoaşte femeia din faţa ta, de a-i cunoaşte, repet, povestea. Atitudinile? Reprezintă ingredientul atractivităţii feminine. Pentru că feminitate nu este numai despre rochii, încălţăminte, bijuterii, poşete, coafuri şi machiaje…Feminitate este despre tricouri în diferite culori, despre desuuri, nuditate, despre a fi autentică într-un singur cuvânt.

Cu personala Mariei-Laura Şonfălean suntem şi la cea de a 20-a expoziţie din seria c olaborării UBB-ului cu UAD-ul, eveneimente nu numai urmărite cu interes, ci şi aşteptate. Cum este deja aşteptată şi următoarea personală a Laurei, voce de o sensibilitate aparte. Una care dovedeşte cât de actual este eternul…feminin!

Demostene ŞOFRON

Articole din aceeasi categorie