Trenurile merg mai agale și călătoria costă mai mult. Cât se plătește până la Oradea

CFR Călători a anunțat că măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, dar și că timp de două zile va opera reducerea vitezei trenurilor în zonele afercatate de caniculă.

Spre exemplu, dacă până în 1 iulie o călătorie cu tren Regio sau Regio Expres, la clasa a 2-a, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca costa 20,70 lei, din 1 iulie tariful va fi de 25 lei. Pe aceeași rută, dar cu un tren Inter Regio, tariful era de 40,30 lei și va deveni 48 lei.

Pentru călătoria cu loc rezervat se achită tariful de rezervare a locului în valoare de 5 lei. De menționat că trenurile InterRegio (IR) și Regio Expres (RE) şi unele trenuri Regio au regim de rezervare obligatoriu.
Conform unui anunț al CFR Călători, ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost făcută în anul 2013.
Totuși, facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele şi biletele pentru studenţi, a gratuităţii la abonamentele şi biletele pentru elevi. De asemenea se vor menţine şi ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicaţia disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din staţii), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.

Și până acum mergeau încet. De acum încolo se târăsc

CFR a mai anunțat că, în perioada 29 iunie – 1 iulie, când sunt anunţate temperaturi de peste 37 – 38 de grade, va lua măsuri speciale pentru desfăşurarea traficului feroviar în siguranţă, printre care şi reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor.
Personalul de întreţinere al companiei va efectua revizii suplimentare pe reţea, în regiunile sub atenţionare de Cod Galben şi Cod Portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea şi înregistrarea temperaturilor la nivelul şinei, iar când temperatura în şină va depăşi 50 de grade, pe anumite intervale de staţii, unde situaţia o impune, se va reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.
CFR va aviza operatorii de transport când se impune reducerea vitezei şi pe ce intervale de staţii, astfel încât aceștia să informeze pasagerii din trenurile aflate în circulaţie sau care urmează să circule. CFR recomandă publicului ca, înainte de călătorie, să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor, la casele de bilete ale operatorului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut