Și în august se pot cumnpăra titluri de stat

Ministerul Finanţelor a anunțat că emite, începând de luni, 2 august, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,15%, 3,50% şi 3,85%.

Titlurile au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată, pot fi cumpărate între 2 şi 27 august de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 2 şi 26 august 2021 pentru mediul urban şi 2 şi 25 august 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile. Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Titlurile pot fi achiziționate de persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.
Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor
din emisiunea de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut