Şi-au reparat acoperişul şi au auncat lemnele deteriorate, pline de cuie, într-un părculeţ de joacă

gunoaie-rasinari• Poliţia Locală i-a amendat cu 1.500 de lei •

Asociaţia de proprietari de pe strada Răşinari nr. 3, aflată în „buricul” Cartierului Gheorgheni, a găsit cu cale să-şi arunce gunoaiele rezultate de la lucrările de reparaţii efectuate la acoperişul imobilului în părculeţul de joacă al copiilor de pe strada Răşinari nr. 3-5. Revoltaţi, vecinii au sesizat Poliţia Locală.

„În urma sesizărilor venite din partea unor cetăţeni, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului, în colaborare cu cei de la Serviciul Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au constatat faptul că în zona locului de joacă de pe strada Răşinari nr. 3-5 erau depozitări necontrolate de deşeuri, de mari dimensiuni, cu un potenţial ridicat de pericol pentru copiii care frecventează acest parc”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii, în care se precizează că în urma verificărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii locali au depistat persoanele responsabile pentru depozitarea haotică a acestor deşeuri – în mare parte lemnoase, pline de cuie ruginite – provenite în urma unor lucrări de reparaţii efectuate la acoperişul imobilului de pe strada Răşinari nr. 3.

Deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, poliţiştii comunitari aveau posibilitatea să-i sancţioneze pe proprietarii imobilului cu o amendă de 10.000 de lei, oamenii au fost îngăduitori, aplicând o amendă puţin peste cea minimă. „Asociaţia de proprietari în cauză a fost sancţionată cu suma de 1500 de lei, în baza legislaţiei în vigoare – Legea spaţiilor verzi 24/2007 republicată (amenda e cuprinsă între 1000 şi 10.000 lei), iar prin procesul verbal de constatare a contravenţiei a fost dispusă ca şi măsură complementară îndepărtarea imediată a deşeurilor şi salubrizarea zonelor afectate”, se mai arată în comunicatul transmis de municipalitate.

Administraţia locală subliniază că, în urma măsurilor dispuse de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală, în 15 septembrie 2016 deşeurile au fost evacuate, iar zonele afectate de aceste depozitări necontrolate au fost salubrizate.

Poliţia Locală monitorizează în continuare situaţia depozitărilor necontrolate şi face un apel către clujeni să respecte prevederile legale cu privire la protecţia mediului şi buna gospodărire a municipiului. Cei care nu se conformează riscă să primească amenzi cuprinse între 1000 şi 25.000 de lei, avertizează primăria.

A.S.

Articole din aceeasi categorie