Shopping de iarnă la Banca Transilvania

Banca Transilvania şi Grupul Ţiriac au anunțat semnarea unui acord de achiziţionare a companiei Ţiriac Leasing, finalizarea tranzacţiei fiind prevăzută pentru prima parte a acestui an.

Până la primirea aprobării din partea Consiliului Concurenței, Ţiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania (BT), urmând ca ulterior să fie integrată acestuia. „Ţiriac Leasing activează pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare semnificativă şi recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania”, se arată într-un comunicat al BT.
Ţiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanţând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi. Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este pe piaţă de peste 20 de ani, timp în care a susţinut peste 10.000 de clienţi şi a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 miliarde de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.
Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, când a preluat Volksbank România, tranzacție urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services şi ERB Leasing, iar apoi a cumpărat Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021. De asemenea, în 2018, BT a devenit actionar al VictoriaBank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Reamintim că Banca Transilvania fost înființată în 1993, la Cluj-Napoca, de un grup de oameni de afaceri locali. În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România, cu o cotă de piaţă de peste 19%, 3,4 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut