Shakhtyor Soligorsk, ultimul obstacol pentru CFR Cluj înaintea play-offului Conferencee League

CFR Cluj s-a calificat în turul III preliminar al Conference League, după ce a câștigat cu 4-1 dubla manșă disputată împotriva campioanei Andorrei, Inter D’Escaldes, și mai are un singur hop de trecut pentru a ajunge în play-offul competiției. Astfel, următorul adversar al echipei din Gruia este campioana Belarusului, Shakhtyor Soligorsk, prima partidă între cele două formații urmând să aibă loc, în Belarus, în data de 4 august, returul urmând să se desfășoare la Cluj, în 11 august.

Viitoarea adversară a echipei din Gruia aare un început de sezon mai slab, fiind clasată în prezent pe locul patru în clasamentul campionatului din Belarus.

Shakhtyor Soligorsk a ajuns în Conference League după ce a fost eliminată în în primul tur preliminar al Champions League de campioana Sloveniei, 0-0 în deplasare, respectiv 0-2 pe teren propriu.).

Echipa din Belarus are un lot cotat la aproape 13 milioane de euro, față de 30 de milioane de euro al campioanei României

Vedeta echipei este atacantul Dembo Darboe, care are o cotă de 2,5 milioane de euro, în timp ce cel mai valoros jucător al CFR-ului este Andrei Burcă, a cărui cotă de piață este de 4 milioane de euro.

Nemulțumiri după meciul din Andorra

La finalul partidei din Andorra, Marius Bilașco, directorul sportiv al celor de la CFR Cluj, a declarat că, în ciuda jocului prestat, este important că echipa s-a calificat în turul următor al competiției.

„Nu a fost un meci reușit, dar important e că ne-am calificat. Momente mai puțin bune în timpul jocului în care am fost surprinși. Am spus că e un meci mai ușor, dar au reușit să se mobilizeze și să fie periculoși la faze fixe. Puteam să câștigăm pe final și era un rezultat echitabil, dar cel mai important e că ne-am calificat.

Ne așteptam la altceva… A fost o deplasare foarte lungă, ar fi ușor să găsim scuze pentru un meci mai nereușit.  Pentru noi urmează un meci foarte important, jucăm într-un ritm infernal.

Referitor la faza golului lor, nu știu dacă ați observat, dar aici este un vânt, e curent, chiar vorbeam cu băieții că are o traiectorie ciudată și poate să fie o explicație pentru greșeala lui Bălgrădean.

Ne dorim să trecem mai departe pentru că am ajuns în poziția în care trebuie să ne luptăm pentru Conference League. E important ca să ajungem în play-off. Nu cred că va fi un meci ușor. Dacă e să vorbesc despre starea noastră de spirit, atunci va fi destul de greu. Speră să fie doar o perioadă și să o depășim. Am avut așa o cădere după ratarea calificării și a lăsat urme”, a spus oficialul echipei din Gruia.

Încep să vină banii

După eliminarea echipei din Andorra, CFR va încasa de la UEFA 550.000 de euro, iar dacă ajunge în play-off, suma va crește cu încă 200.000 de euro. Calificarea în grupele Conference League ar aduce un bonus de 3 milioane de euro. În grupe, fiecare victorie este răsplătită cu 500.000 de euro, iar rezultatul de egalitate cu 166.000 de euro. Și în cazul cel mai nefericit, al necalificării în grupe, echipa din Gruia va primi un bonus de consolare în valoare de 250.000 de euro.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut