Serviciul ALOPEDI, apelat de 5.000 de părinți în primele șase luni din 2021

Serviciul de call center ALOPEDI 0364-917 fost apelat, în primul semestru al anului, de 5.000 de părinți, relevă datele unei analize a activității, realizate de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, care gestionează acest serviciu.

Conform acelorași date, numărul apelurilor telefonice a crescut în ultimele luni, de la 479 în luna ianuarie, la 1.080 în mai și 1.222 în luna iunie.

Circa 72% dintre apeluri s-au finalizat cu recomandări de îngrijire la domiciliu a copilului bolnav, nemaifiind necesară deplasarea la unitatea de primire a urgențelor sau la o altă unitate medicală. În cazul a 10% dintre copii a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel.

Conform analizei, în 38% din cazuri părinții au solicitat sfatul medical al profesioniștilor pentru probleme respiratorii ale copiilor, iar 21% dintre apeluri au fost pentru probleme  digestive.

Majoritatea apelurilor din primele șase luni ale acestui an au provenit din județul Cluj iar 40% din alte județe. Un sfert dintre apelurile din afara județului Cluj au fost din București, județele Ilfov, Satu Mare și Constanța fiind pe următoarele trei locuri – relevă datele analizei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut