Serviciu de încasări instant în euro la Banca Transilvania

Banca Transilvania a lansat serviciul gratuit încasarile instant în euro, prin care persoanele fizice și juridice pot primi, pe loc, banii de la una dintre băncile din Europa, parte din sistemul de decontare TIPS (TARGET instant payment settlement).

BT este singura banca din Romania care ofera clientilor aceasta facilitate, iar clienții ncii pot urmări primirea banilor prin Neo si BT24. Plățile Instant au fost lansate în România acum trei ani de Transfond, Banca Transilvania și CEC Bank, și oferă posibilitatea de a transfera lei, în timp real și non-stop, către celelalte bănci din România care au aderat la acest sistem.

“Facem încă un pas în ceea ce privește transferurile bancare instant în România. Clienții au acum acces la un serviciu care înseamnă acces rapid la banii primiți dintr-o țară din Europa. Rata de adopție este deja foarte bună: încă din prima zi de la activarea serviciului, aproape 15% din încasările clienților BT în euro sunt instant. Mulțumim BNR-ului pentru susținere și implicare, în calitate de administrator al sistemului de plăți TIPS în România și care asigură mecanismele de conectare la sistemele de decontare europene”, spune Leontin Toderici, director general adjunct Operațiuni, Banca Transilvania.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut