Servicii de consiliere psihologică în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj

Ministerul Educației a suplimentat numărul de norme alocate județului Cluj pentru profesorii care își desfășoară activitatea în cabinetele de asistență psihopedagogică, din unitățile de învățământ preuniversitar. Pe lângă cele 87 de posturi de profesori consilieri școlari, funcționale în acest an școlar, Ministerul Educației a mai alocat recent încă 29 de posturi –  informează Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, împreună cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj au analizat situația existentă la acest moment, cu privire la nevoia alocării suplimentării resursei umane de specialitate și au decis ca posturile primite să fie astfel repartizate încât, începând cu anul școlar 2023-2024, toate unitățile de învățământ din județ să beneficieze de serviciile unui psiholog școlar” – precizează un comunicat al IȘJ Cluj.

„Mă bucur că am reușit să arondăm fiecare unitate de învățământ, cu atât mai mult școlile din mediul rural, unui psiholog școlar. În felul acesta elevii care se confruntă cu probleme de comunicare, de adaptare sau de comportament, care întâmpină dificultăți de învățare, se confruntă cu scăderea stimei de sine, lipsa motivației sau stres pot solicita consiliere pentru identificarea unor soluții eficiente. Pe de altă parte, rolul psihologului școlar este de a menține legătura permanentă între cadre didactice, elevi și părinți, cu scopul de a descoperi problemele de comunicare între acești factori implicați în dezvoltarea copiilor și de a oferi servicii specializate pentru rezolvarea unor probleme de violență, bullying sau abandon școlar” – declară Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut