Serbia ne-a trimis medicamente anti-COVID

Serbia a trimis luni în România o donaţie de medicamente şi concentratoare de oxigen pentru pacienţii cu COVID-19, informează agenţiile Tanjug şi EFE.

Donaţia constă în 6.500 de cutii de medicamente şi concentratoare de oxigen cu o capacitate totală de 900 de litri. Donaţia, făcută de guvernul sârb la iniţiativa preşedintelui Aleksandar Vucic, va ajunge în România la bordul unui camion.
”Suntem convinşi că acest ajutor va salva multe vieţi”, a declarat ministrul de externe Nikola Selakovic, în cadrul unei ceremonii la Belgrad la care a fost prezentă şi ambasadoarea română Silvia Davidoiu. ”Serbia este alături de România frăţească în cele mai grele momente”, a scris Selakovic pe transport în limba română, în timp ce ambasadoarea Davidoiu a scris ”Mulţumim” în limba sârbă.
Ministrul Selakovic a mulţumit României pentru donaţia din iunie de vaccinuri împotriva COVID-19 şi a menţionat că Serbia răspunde acum în acelaşi mod pentru a demonstra că cele două ţări se ajută una pe cealaltă în perioade dificile.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut