“Sentinţa în cazul Annei Horvath, o eroare judiciară”

UDMR Cluj sare în apărarea fostului viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, condamnată la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă. În opinia preşedintelui organizaţiei judeţene a Uniunii, deputatul Csoma Botond, avem de-a face cu o eroare judiciară.

“Cred că este o sentinţă nedreaptă, eu am urmărit îndeaproape întregul proces al doamnei Anna Horvath, am fost prezent la mai multe înfăţişări în faţa instanţei. Cred că este o decizie nedreaptă (…) niciun martor al acuzării nu a depus mărturie împotriva doamnei Horvath. Singura aşa-zisă dovadă, probă, a fost acea înregistrare făcută în Piaţa Muzeului, care a fost- ştim bine, a ieşit la iveală, s-au făcut şi expertize tehnice- a fost modificată de SRI, trunchiată înainte de a o trimite DNA. Primele minute nici nu se aud, deci au fost foarte multe probleme în legătură cu acea probă. În baza acestei aşa-zise probe a survenit această decizie. Eu cred că avem de-a face cu o eroare judiciară”, a declarat, pentru Făclia, liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond.

Fostul viceprimar Anna Horvath a demisionat deja din Consiliul Local Cluj-Napoca, iar în locul ei va merge Kinizsi Zoltan, următorul de pe lista candidaţilor UDMR.

Vă reamintim că Anna Horvath a fost condamnată la doi ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus suspendarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 4 ani. În schimb, vicepreşedintele executiv pe probleme de administraţie locală în cadrul UDMR va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştină Cluj sau Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie