Seminar de consiliere educațională și profesională pentru liceeni

Asociația 11even, parte a programului Creatori de viitor, în parteneriat cu Guild Leaders și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, a organizat luni, 28 martie, la Liceul Teoretic Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca, un seminar de consiliere educațională și profesională – Uniquely Yours – Unlock your potențial” – adresat unui număr de 56 de liceeni de la: Colegiul Național George Barițiu”, Colegiul Național George Coșbuc”, Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

Evenimentul educațional a fost organizat pentru a veni în sprijinul nevoilor liceenilor care își pun întrebări legate de viitorul și dezvoltarea lor, precum: Cum pot să-mi descopăr personalitatea distinctivă și caracteristicile mele unice? Cum pot să-mi definesc adevărata pasiune și la ce mă pricep cel mai bine în mod natural? Cum pot să-mi dezvolt un plan care să mă pregătească pentru viitorul meu profesional?, oferindu-li-se „oportunitatea de a fi inspirați și provocați, pentru a-și atinge potențialul maxim, în plan mental, emoțional și spiritual, în cadrul activităților de networking și conectare cu lideri educaționali internaționali, în special cu dr. John Schwaiger, invitat din Statele Unite ale Americii” – după cum anunță Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Programul „Uniquely yours – unlock your potential!” valorifică principii dovedite științific, precum și instrumente practice pentru a-i ajuta pe adolescenți să își definească pasiunile și să-și descopere aptitudinile, aceasta fiind și misiunea Asociației 11even, prin inițiativa „Creatori de viitor”.

Consilierea și orientarea în vederea carierei reprezintă un proces complex de pregătire și îndrumare a tinerilor, care să le permită apoi alegerea unor domenii profesionale și ocupații distincte în concordanță cu aptitudinile și interesele lor, pentru a atinge un nivel de împlinire socială și personală cât mai ridicat. Organizarea unor astfel de evenimente în cadrul cărora tinerii au posibilitatea să interacționeze cu specialiști avizați în procesul de orientare și consiliere privind cariera sunt binevenite și ar trebui găsite soluții, astfel încât de aceste oportunități să poată beneficia toți tinerii, pentru a fi capabili să ia decizii corespunzătoare, concretizându-le în opțiuni privind traseul profesional, social și personal” – a declarat inspectorul școlar general Marinela Marc.

Dr. John Schwaiger – fondator și președinte al organizației Careerformation (SUA) și co-fondator al organizației Proformation (Europa), autorul cărților In Search of a Good-Fit Series on Career Planning and College Preparation” și „Uniquely Your – Discover, Define, Develop”, în ultimii 35 de ani a dezvoltat și desfășurat seminarii privind managementul echipei și al organizațiilor, orientarea școlară și profesională pentru liceeni și studenți, managementul carierei pentru adulți, business development.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut