Selecționata feminină a României, în finala Campionatului European de Tenis de Masă. Drum deschis spre al treilea AUR consecutiv

C. E. de Tenis de Masa echipe 2021

România, drum deschis spre al treilea AUR consecutiv. Selecționata feminină a României s-a calificat, sâmbătă, în finala Campionatului European de Tenis de Masă pe echipe, după ce a învins Franța cu 3-0 întru-un meci din semifinale, jucat pe BT Arena.

Ceea ce părea greu înainte de meci, s-a dovedit a fi în. final o victorie categorică. Naționala feminină a României trece fără mari probleme de Franța, un 3:0 care spune totul despre evoluția fetelor noastre. Antrenorul Viorel Filimon a mizat pe o formula schimbată pentru semifinala de sâmbăta, 2 octombrie, lucru care a surprins. Dar a fost o schimbare tactică de bun augur, care apropie România de al treilea aur european consecutiv. Elizabeta Samara a trecut cu 3:1 (9, 8, -4, 7) de Pavade (17 ani), experiența spunându-și cuvântul. Elizabeta este 34 ITTF, Pavade este 376 ITTF, am spus totul.

Szocs Bernadette n-a avut deloc misiune ușoară în fața lui Yuan Jia Nan. Victoria cu 3:2 (6, -8, -5, 11, 9) aduce României a doua victorie. Finala e tot mai aproape…

Daniela Dodean Monteiro ne dă emoții. Câștigă primul set la 11. La 9:7 în setul 2 cere TO medical. Strânge din dinți, durerea i se citește pe față. Reintră în joc, în aplauzele publicului. Și ia setul cu un disputat 11:9. Setul 3 nu are istoric, 11:5 în fața lui Pauline Chasselin și naționala feminină a României intră în cea de a treia finală europeanaă pe echipe.

Va fi, cum sublinia și antrenorul Viorel Filimon: „reeditarea finalei de acum 4 ani. Germania e o echipă care are experiența jocului, le cunoaștem, am mai jucat cu ele, ambiția lor ne va monta să câștigăm mâine” ( duminică, 3 octombrie, 13:00, BT Arena).

Vreau să cred ca mâine, 3 octombrie, la ora meciului, fetele noastre vor avea o Polivalentă plină. Merită din plin!

Demostene Șofron

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut